UMF en MGO factor

UMF: UNIQUE MANUKA FACTOR

Kies voor kwaliteit, dus koop altijd Active Manuka Honey met een UMF-certificaat!
Wij zijn distributeur (Benelux) voor the Honey Collection, dit is een betrouwbaar Nieuw Zeelands bedrijf dat produceert onder licentie 1032. UMF® Active Manuka honing wordt gegradeerd en gecontroleerd door een overkoepelend orgaan 'Unique Manuka Factor Honey Association' AMHA.

UMF is de 'Unique Manuka Factor'. Het getal dat achter de UMF vermeld staat is gerelateerd aan een laboratoriumtest. Hoe hoger de actieve UMF waarde, des te sterker is de helende werking.
De aanduiding van bijvoorbeeld 15+ heeft dezelfde antiseptische werking als een oplossing van 15% van Phenol, een ontsmettingsmiddel. De hoogte van de UMF die de honing bevat, kan variëren per gebied, per seizoen en is tevens afhankelijk van de periode van bloei en oogst.
UMF is geregistreerd als wereldwijd handelsmerk om de kwaliteit van de honing te garanderen. Om de UMF aanduiding te mogen gebruiken moet de actieve waarde 10 of hoger zijn.

Sinds 1981 heeft Dr. Peter Molan (MBE, Associate Professor in Biochemistry and Director of the Honey Research Unit, Department of Biological Sciences at the University of Waikato, New Zealand) uitvoerig onderzoek verricht naar de helende en antibacteriële eigenschappen van Manuka honing. Hij ontdekte dat de honing uit de Nieuw Zeelandse 'Manuka Bush' (Leptospermum Scoparium) een krachtige antibacteriële aktiviteit (werking) heeft die niet voor komt in andere soorten honing. Deze activiteit wordt de Unieke Manuka Faktor genoemd.
Nadat prof. Molan de waterstofperoxide onttrokken had aan diverse soorten honing ontdekte hij dat alleen nog de honing van manuka struiken en van slangenkruid een antibacteriële werking hadden, die niet alleen gebaseerd was op de werking van waterstofperoxide. Waarschijnlijk was de antibacteriële werking van manuka honing ook aan andere nog niet gerelateerde fytochemische eigenschappen toe te schrijven.
 

MGO: MethylGlyOxal
De antibacteriële werking van manuka honing bleek ook gerelateerd te zijn aan andere nog niet gerelateerde onbekende fytochemische eigenschappen.
Professor Henle van de Technische Universiteit Dresden heeft in zijn onderzoeken het antwoord gevonden op de vraag welke stof dit blijkt te zijn. Het blijkt te gaan om de stof methylglyoxal. Honing die volgens deze meetmethode worden geoogst worden gelabeld met MGO: MethylGlyOxal. Van nature is deze stof aanwezig in bijvoorbeeld koffie en chocolade (5-10 mg/kg) en in ieder lichaam komt het afhankelijk van de suikerstofwisseling ook in kleine hoeveelheden voor. In gewone honing wordt deze stof in verhoudingen van 20 - 50 mg/kg teruggevonden, echter is deze stof in manuka honing in zo hoge concentraties (tot wel 800 mg/kg) terug te vinden, dat de antibacteriële werking met recht uniek mag worden genoemd. Dit is dan ook de reden dat de manuka honing en afgeleide producten, vele malen duurder is.
 

Vergelijkings overzicht van UMF en MGO:
UMF 10+ =     MGO 100
UMF 15+ =     MGO 250
UMF 20+ =     MGO 400
UMF 25+ =     MGO 550


Let op de UMF® Licentie:
Er zijn (Active) Manuka Honey merken in omloop die geen UMF® licentie hebben. De anti-bacteriële werking van deze honing zonder deze licentie kan dus ook niet gegarandeerd worden. Een UMF waarde onder de 10 is niet stabiel in haar werking en kan zodoende ook geen medicinale Manuka honing worden genoemd!
Kijk daarom altijd naar het licentie nummer wanneer u Manuka honing UMF (Active manuka honey UMF) koopt, deze moet aangegeven worden op de sticker van het potje. Overigens schrijft de regelgeving in Nieuw Zeeland ook voor dat de Manuka honing in Nieuw Zeeland verpakt, geseald en gelabeld moet worden.

  
 




Ăśberschrift

Ăśberschrift

Lorem ipsum dolor sit amet.